MSI deltar på Innovation by Collaboration – kampanjkod

MSI med på Innovation by Collaboration

MSI arrangerar en session kring effektmätning och deltar i panelsamtal på SNITTS konferens Innovation by Collaboration. Ange koden ”MSISNITTS2019” vid anmälan, och få 500 kr rabatt på medlemsavgiften. Konferensen riktar sig till dig som verkar i skärningspunkten mellan akademi, näringsliv och samhälle och programmet innehåller allt från sessioner om konkreta verktyg till omvärldsspaning på de trender vi ser inom området.

Läs mer och anmäl dig på konferensens hemsida: www.ibyc2019.com

Varför är sociala innovation så starkt på agendan just nu och vilken roll har lärosätena i detta? 25 september, kl. 09:45-10.30

Panel

Aslak Felin, Head of Prevention and Societal Wellbeing, RISE; Judit Wefer, Programledare Social Innovation, Vinnova; Anna Bergstrand, PhD, Samverkansstrateg rektors stab, Högskolan i Borås; Hanna Sigsjö, Verksamhetsledare Mötesplats SociaI Innovation

Moderator: Malin Lindberg, Professor vid Luleå Tekniska Universitet

 

Social innovation och effektmätning – 25 september 11.00-11.40

I takt med att intresset för social innovation, socialt entreprenörskap och socialt företagande växer, ökar också kraven på att visa nyttan av det värde som skapas.

På så vis är det enklare för finansiärer, såväl privata som offentliga, att välja vad de ska investera i och följa utvecklingen. Det finns såklart både för- och nackdelar med detta. Att mäta kan driva kvalitet och ge bättre fokus på målet. Genom att tydliggöra effekterna är det lättare att få finansiering. Å andra sidan, mätning och utvärdering kan vara en komplicerad process för en enskild entreprenör med begränsade resurser. Och i ett större perspektiv, vad händer i ett samhälle där kraven på mätbarhet hela tiden ökar? I den här sessionen vill vi ge en introduktion till ämnet effektmätning, med konkreta metoder och exempel för att skapa en större förståelse för hur innovationsstödssystemet bäst kan stötta och främja social innovation.

Värdar för denna session är Mötesplats Social Innovation, Reach for Change och RISE.

 

Relaterade inlägg

Ännu inga kommentarer, välkommen med din synpunkt nedan


Lägg till kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.