Missing People

Kanske har du sett deras efterlysningar efter försvunna personerpå Facebook eller Twitter? Missing People är en ideell organisation som hjälper anhöriga och polis med att publicera efterlysningar och arrangera sökinsatser efter försvunna personer.

Organisationen startades 2012 i Göteborg, efter att det blivit uppenbart för grundarna att samhället inte hade de resurser som krävdes för att söka efter försvunna personer. Arbetet startade lokalt, via Sökarna Västra Götaland. Ganska snart visade det sig att det fanns behov av sökinsatser även i andra delar av landetoch Missing People grundades.

I dag är organisationen rikstäckande, med ett tjugotal regionala avdelningar. Allt arbete görs av frivilliga krafter: de som leder sökinsatserna, de lokala avdelningarna och de som bemannar jouren. Visionen är att ingen ska försvinna utan att hittas. Missing People samarbetar tätt med anhöriga, polis och andra hjälporganisationer. Ambitionen är att kunna starta en sökinsats inom sex timmar från det att ett ärende kommer in till jouren, oavsett tid på dygnet eller plats i Sverige.

Läs mer om Missing People

Relaterade inlägg

Ännu inga kommentarer, välkommen med din synpunkt nedan


Lägg till kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.