Marcello Palazzi till Social Innovation Summit!

Marcello Palazzi, från B Corps i Europa medverkar som keynote talare vid årets Summit. Vad är B Corps och varför spelar det roll för framtidens hållbara företagande? Anmäl dig nu för att säkra din plats 14-15 november i Malmö.

Motsättningen mellan vad vi säger och vad vi gör är tydlig; att inte ta hänsyn till effekter på samhälle och miljö får aktier att stiga på börsen eller BNP att ta glädjeskutt. Samtidigt som vi alla pratar om en hållbar utveckling.

Hur kan man omdefiniera vad som räknas som framgångsrika affärer? Och hur kan samhällsnyttiga företag få mer kraft och genomslag?

B corps är en global community av företag som alla vill arbeta aktivt med samhällsnytta. De startade i USA 2006 och har sedan dess drivit utvecklingen av certifiering, mätmetoder och policyutveckling. Idag finns över 2100 B Corps i 50 länder och över 130 branscher.

Marcello Palazzi har lett B Corp Europa sedan 2014 och är Global Ambassadör för B Corps globala verksamhet. Palazzi har mångårig erfarenhet av att driva företag med hållbar inriktning. 1990 skrev han en artikel som förutspådde utvecklingen av csr, hållbarhet, offentliga-privata partnerskap, etiska investeringar, samhällsentreprenörskap och andra former för ”integrerande” ekonomi och företagande. Palazzi är ordförande vid Social Innovation Exchange och sitter med i den rådgivande styrelsen för Danone Wave i USA.

Läs mer om programmet här
Anmäl dig till Social Innovation Summit här

Relaterade inlägg

Ännu inga kommentarer, välkommen med din synpunkt nedan


Lägg till kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.