Veckans lästips

Vi delar upp listan utifrån våra fyra fokusområden så att du snabbt hittar det du är intresserad av. Har du tips får du gärna lägga till dem i kommentarerna eller höra av dig till oss via Twitter eller Facebook.

msi_finansiering_effektmatningFinansiering och effektmätning

Mycket fokus i nyhetsrapporteringen har under veckan legat på World Economic Forum och det finns olika synpunkter på hur samhällsentreprenörer egentligen tar plats i detta forum. Pioneers Post lyfter fram avsaknaden av samhällsentreprenörer medan WEF själva menar att de har en viktig roll att fylla.

Vill du lära dig mäta effekter har vi hittat en spännande onlinekurs på ämnet från Acumen.

11 spännande intervjuer om Impact Investment hittar du i NextBillion Impact Investing Insights Ebook.

sybmol samverkansmodellerSamverkansmodeller

Design for Policy behandlar uppkomsten av av kollaborativa designprocesser för innovation i policysammanhang. Boken innehåller en analys av design som verktyg för att lösa samhällsproblem och bygger på flertalet intervjuer med akademiker och andra experter i Europa.

Design, innovation och policy är temat på en konferens som arrangeras i Bryssel den 10:e februari av Design for Europe.

Dela eko kör en artikelserie om personer som är aktiva i den kollaborativa rörelsen i Sverige. Först ut är Henric Barkman, Hållbarhetsstrateg inom Karlstads kommun och Tove Lund, Planeringsledare Hållbar konsumtion på Göteborgs Stad.

msi_forskning_utbildningForskning och utbildning

Yunus and You – The YY Foundation, har publicerat en översikt av de initiativ som finns kring socialt företagande på olika universitet i världen. Du hittar intervjuer med professorer, bokrecensioner och information om olika aktiviteter som pågår på världens universitet.

På samma tema gjorde AshokaU en kartläggning av trender inom utbildning inom social innovation förra året. Den finns tyvärr inte tillgänglig online men är väl värd att beställa om du är intresserad av dessa frågor.

I slutet av förra året ägde SI Live rum, en konferens som bl a fokuserade på glappet mellan forskning och praktik när det gäller social innovation. Finansieringsformer och uppskalning var andra ämnen som diskuterades. Läs rapporten från konferensen här SI LIVE – Report.

Amsi_affärsverksamhet_samhällsnyttaffärsverksamhet och samhällsnytta

CSR i Praktiken har släppt en rapport om de bästa hållbarhetsjobben. Passa på att leta nytt jobb eller kanske har du redan det bästa?

Relaterade inlägg

Ännu inga kommentarer, välkommen med din synpunkt nedan


Lägg till kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.