Multiexperten på systemförändring och social innovation kommer till Social Innovation Summit 2018

En efter en presenterar vi årets key notes till Social Innovation Summit 2018. Nästa talare på tur är Joeri van den Steenhoven som är en globalt känd expert inom social innovation och systemförändring. Han är rådgivare och stödjer, stöttar och utbildar regeringar, stiftelser och ideella organisationer världen över om hur man löser komplexa sociala problem och skapar systemförändring.

Joeri van den Steenhoven började sin karriär som medgrundare och VD för Kennisland, ett av de första sociala innovationslaboratorierna i Nederländerna. Kennisland är en ledande aktör inom social innovation och verkar som förändringsagent i världen. Där startade han också Kafka Brigade, en forskningsorganisation som hjälper regeringar att hitta, bekämpa och förenkla byråkratiska processer.

Åren 2013-2017 var Joeri vice ordförande Systems Innovation vid MaRS, Kanadas största innovationscentrum i Toronto. Där ledde han MaRS arbete med att stärka innovationssystem och bidra till att skapa förändringar inom områden som hälsa, energi och utbildning. Han etablerade och ledde också MaRS Solutions Lab, som nu ett av de ledande sociala innovationslaboratorierna i världen. Där arbetade han med olika partners för att adressera komplexa sociala utmaningar som hanteringen av ungdomsarbetslöshet, integrering av entreprenörskap i utbildning, reformering av sjukvårdsystemet och reglering av delningsekonomin.

Därefter återvände Joeri till Nederländerna, där han arbetar med organisationer runt om i världen som vill skapa systemförändringar. Några av de organisationer han arbetat med är Rockefeller Foundation, Inter-American Development Bank, OECD, NESTA och 100kin10.org. Utöver detta undervisar han och har flera styrelsepositioner på t ex Rotterdam University for Applied Sciences och Lissabonrådet, the European thinktank för om innovation och tillväxt i Bryssel.

Köp dina biljetter till Social Innovation Summit 2018 som arrangeras 13-14 november i Malmö. Nu till early bird-pris! Här köper du dina biljetter

Relaterade inlägg

Ännu inga kommentarer, välkommen med din synpunkt nedan


Lägg till kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.