Informationsmöte: Social innovation mot segregation (Göteborg)

Har du nya idéer kring hur segregationen i samhället kan brytas? Vill du tillsammans med andra aktörer testa och utveckla sociala innovationer i verklig miljö? Vinnova bjuder tillsammans med Mötesplats Social Innovation vid Malmö högskola och GU Ventures in till informationsmöte för aktörer som vill söka.

Den 24 augusti arrangerar Vinnova tillsammans med Mötesplats Social Innovation och GU Ventures ett informationsmöte i Göteborg kring utlysningen ”Social innovation mot segregation”. Med utlysningen vill Vinnova finansiera innovationslabb som har potential att öka inkluderingen och bryta utanförskapet, och därigenom skapa långsiktig social nytta för individer och samhälle. Sökande från samtliga sektorer välkomnas. Det ska vara minst två sökande tillsammans, varav en offentlig aktör.
Innovationslabbet ska ha fokus på ett eller flera av följande utmaningar i socialt utsatta områden:

• Minska långtidsarbetslösheten, med fokus på kvinnor
• Lyfta skolorna och elevernas resultat
• Stärka samhällsservicen och minska bostadssegregationen
• Bekämpa brottsligheten

– Vi kallar det innovationslabb. Med det menar vi att aktörer från olika sektorer samverkar tillsammans med målgruppen i en verklig miljö för att utveckla och testa nya lösningar. Lösningar som ska öka inkluderingen och bidra till att bryta utanförskapet i socialt utsatta områden, berättar Andreas Netz, programansvarig på Vinnova i en längre intervju med Mötesplats Social Innovation (läs hela intervjun här).

Mötet inleds med information av Vinnova, därefter får du möjlighet att ställa frågor på plats och förstå hur du på bästa sätt kan söka finansiering genom utlysningen. Vi bjuder på fika och därefter finns det möjlighet att få ett personligt dialogmöte för den som redan har en konkret idé.

Vid ankomst kan den som har behov av ett personligt dialogmöte kring specifika projektidéer välja från ett antal dialogtider á 20 minuter. Ange gärna när du anmäler dig till eventet att du önskar ha ett personligt dialogmöte. Anmäl dig genom att klicka på länken nedan och fyll i registreringsformuläret.

Göteborg 24 augusti, 2017
Torgny Segerstedtsalen, Universitetsplatsen 1, Göteborgs universitets huvudbyggnad, Vasaparken.

13.00 Informationsmöte
14.00 Vi bjuder på enkel lunchmacka
14.30 Dialogmöten


ANMÄL DIG HÄR


Informationsmöten äger rum i Malmö den 23 augusti och i Umeå den 30 augusti

Läs mer om utlysningen

 


Relaterade inlägg

Ännu inga kommentarer, välkommen med din synpunkt nedan


Lägg till kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.