”Digitalisering och delningsekonomi kommer att förändra samhället på genomgripande sätt”

Den 26 april kommer Åsa Minoz till Malmö för att leda eventet Så förändrar delningsekonomin vårt samhälle – Sege Park i Malmö som case tillsammans med Oscar Pelin, samordnare för testbädd Malmö i det nationella programmet Sharing Cities Sweden. Vi fick en liten pratstund med Åsa Minoz för att ta reda på vem hon är och mer kring innehållet på eventet den 26 april.

Vem är Åsa Minoz?

Jag är entreprenör och expert på innovation och delningsekonomi, med ett starkt engagemang för social innovation och hållbarhetsfrågor. Sedan en kort tid tillbaka jobbar jag också på programkontoret för en satsning som heter Viable Cities som handlar om hur vi med hjälp av digitalisering kan ställa om till hållbara attraktiva städer.

Kan du berätta lite om vad som händer den 26 april?

Jag kommer att hålla en inspirationsföreläsning om utvecklingen inom delningsekonomi med koppling till hållbara städer. Oscar Pelin från Malmö stad kommer sedan att berätta om den satsning på en testbädd för delande som görs i Sege Park i Malmö inom ramen för det nationella programmet Sharing Cities Sweden som lanserats i Lund dagarna innan. Därefter kommer vi att göra en workshop kring delande med Sege Park som utgångspunkt.

Varför ska jag som företagare komma den 26 april?

Digitalisering och delningsekonomi kommer att förändra samhället på genomgripande sätt. Jag tror att företagare har allt att vinna på att få bättre koll på vad som håller på att hända och hur det kan påverka relationen till kunder och andra intressenter. Jag tror också det finns ett stort värde i att även praktiskt ta chansen att på olika sätt involvera sig i utforskande satsningar som den i Sege Park.

Vad har jag som företagare har för nytta av att vara med?

Ett av de intressanta mervärdena att ta med sig från dagen är förhoppningsvis nya kunskaper och insikter som man kan använda i utvecklingen av sin affär. Jag tror också att det kommer att vara ett tillfälle att knyta nya spännande kontakter.

Relaterade inlägg

Ännu inga kommentarer, välkommen med din synpunkt nedan


Lägg till kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.