Caroline Casey till SI Summit

Casey har utvecklat en ”best practice” för att förändra människors syn på funktionsnedsättningar, som används av hundratals organisationer världen över med stor framgång. Genom att utföra en 1000 km lång vandring genom södra Indien för att bli mahout (elefantförare), lyckades irländska Casey – som själv är blind – inte bara genomföra sin resa, utan också samla in 250,000 Euro till The Irish National Council for the Blind och SightSavers International.

Casey är utnämnd till Ashoka Fellow av den sociala entreprenörsorganisationen Ashoka. För sitt konstanta och hårda arbete med att på nya sätt synliggöra problemen som människor med funktionsnedsättningar möter i samhället har Caroline Casey fått internationell uppmärksamhet och flertal utmärkningar. Bland annat priset Young Global Leader of the World Economic Forum 2006, vilket var samma år som hon blev utnämnd till hedersdoktor vid NUI Ireland.

Caroline Caseys presentation under SI Summit kommer inte att livesändas, så passa på att se och uppleva denna fantastiska eldsjäl och talare på plats. Se Caroline Caseys TED Talk nedan.

Läs mer om SI Summit här.

Anmäl dig till SI Summit här.

 

Relaterade inlägg

Ännu inga kommentarer, välkommen med din synpunkt nedan


Lägg till kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.