A MILLION MINDS

Yvonne_ingridsdotierYvonne Ingridsdotier arbetar som omvärldsbevakare och analytiker på A Million Minds inom området organisering och aktivism i förorten. A Million Minds inriktar sig på jämlika förutsättningar med utgångspunkt i förorten och med ett särskilt fokus på ungdomar. A Million Minds driver Dream Challenge, en tävling om hur unga kan förbättra förutsättningarna att nå sina mål. Dream Challenge har startat upp i flera skolor och går framåt med stormsteg. I tävling samarbetar A Million Minds med partnerföretag som ska coacha och inspirera elever att uppnå sina mål. Tävlingen går ut på att ta fram en framtidsplan tillsammans med partner-företagen. Elevernas självkänsla ökar samtidigt som de lär sig att planera och strukturera för att nå sina mål. Vinnaren får dessutom en praktikplats samt ett mindre kontantpris.

Ingridsdotier har en bred bakgrund med erfarenheter från flera olika håll. I grunden är hon undersköterska med flera års arbetserfarenhet inom akutvården men ändrade bana och utbildade sig till urbansociolog. Ingridsdotier har även varit aktiv i fastighetsbranschen, bland annat genom ideellt arbete inom hyresgästföreningen, med expertis i ombyggnadsfrågor. Under den tiden väcktes engagemanget kring medborgardialog, som nu har kommit att bli hennes hjärtefråga.

Ingridsdotier strävar alltid efter en ökad kunskap och menar att den största faran vi står inför är kunskapsbrist. Kunskap är viktigt för att förstå i vilket sammanhang händelser sker. Alla städer och alla människor har olika förutsättningar och erfarenheter som man bär med sig. Exempelvis är segregationsproblematik i Malmö inte den samma som i en annan stad. För att förstå problematiken krävs det en ökad kunskap.

Läs mer om C/O StadLäs mer om Social Innovation Summit

Relaterade inlägg

Ännu inga kommentarer, välkommen med din synpunkt nedan


Lägg till kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.