Svenska samhällsentreprenören Sofia Appelgren i Time Magazine

Appelgren berättar för Time att hon ville skapa en plattform där människor från hela världen kan mötas och känna sig inkluderade i samhället och arbetsmarknaden. Sverige har en generös immigrationspolicy men att komma hit är bara det första steget till ett nytt liv menar Appelgren. Hon beskriver Sverige som ett land med två dörrar där den första dörren är dörren in till landet: den är öppen. Den andra dörren är dörren till arbetsmarknaden och den menar hon är stängd.

Mitt Liv startade som ett mentorsprogram med endast 40 personer och har nu ca 400 personer som får hjälp av mentorer mellan september och juni varje år. Mitt Liv är ingen välgörenhet utan finansieras av några av Sveriges topp-företag vilka inte bara använder Mitt Liv som en mentorspool utan även för att skapa variation i arbetsmarknaden. Läs hela intervjun i Time Magazine.

Sofia Appelgren medverkar i programmet under Social Innovation Summit, Sveriges nya mötesplats för social innovation. Under två dagar identifierar vi framtidsfrågor, går på tvärs över sektorer och utvecklar ny kunskap om finansiering, samverkan, policy, forskning och design för social innovation. Läs mer om Social Innovation Summit och anmäl dig här.

Foto: Adam Furguson för TIME

Relaterade inlägg

Ännu inga kommentarer, välkommen med din synpunkt nedan


Lägg till kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.