Event

Websänt seminarium om Sociala Investeringar

Crossing Borders är en seminarieserie för att arbeta vidare med de slutsatser som framkom genom Malmökommissionens arbete. Malmökommissionens uppdrag var att ta fram ett vetenskapligt underlag som bas för hur hälsan ska kunna förbättras för alla Malmöbor, särskilt för de mest utsatta.

Genom Malmökommissionens arbete genererades en ny förståelse och ny kunskap om social hållbarhet. Följ med oss på färden vidare då vi, med utgångspunkt från kommissionens underlag, diskuterar hur vi tillsammans kan arbeta vidare för att lösa gemensamma samhällsutmaningar.

Under våren 2014 arrangeras fem föredrag på olika teman där befolkningens hälsa utgör en central del i samtliga föredrag som en förutsättning för hållbar utveckling. För vidare reflektion arrangeras i samband med varje seminarietillfälle ett efterföljande reflektionsseminarium med tre övergripande frågeställningar.

Seminarium 4 – Sociala Investeringar, varför och till vem?

Camilla Backström, Senior Advisor Mötesplats Social Innovation – Sociala Investeringar Trender och tendenser – en internationell utblick

Per-Olof Östergren, Professor vid Lunds universitet och tidigare kommissionär i Malmökommissionen –  Sociala investeringar och hälsa

Eva Engquist, Moderator

Tid: 9 april kl. 15.00–17.00 samt reflektionsseminarium 14 april kl. 15.00–16.00 via Adobe Connect

Plats: Orkanen sal C127, Malmö högskola, Nordenskiöldsgatan 10

Anmälan för att delta på plats

Se seminariet live på webben

Nästa seminarium: 21/5 Implementering (kl. 15-17 i Orkanen sal c127 Malmö högskola)

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *