Event

Efterlysning: Är du den som förändrar världen i morgon?

Publicerad 15 februari 2013 av Rebecca Lamptey

På jakt efter Sveriges bästa sociala entreprenörer. Ashoka och Reach for Change ger sig ut på en gemensam turné för att hitta Sveriges bästa sociala entreprenörer. Personer som kan konsten att förena ett stort socialt engagemang med förmågan att identifiera möjligheter och skapa resurser för att få sina idéer och verksamheter att växa.

Ashoka är världens största organisation för sociala entreprenörer; människor som skapar egna och innovativa lösningar på samhällets problem och utmaningar. Reach for Change är en ideell stiftelse grundad av Kinnevik, som investerar i personer med banbrytande idéer kring hur livet kan bli bättre för barn och unga.

Ashoka Skandinavien och Reach for Change tar med sig några av Sveriges främsta sociala entreprenörer och besöker sju olika städer i landet i sökan efter nya Ashoka Fellows och Change-Makers. Under sin turné bjuder de in dig att diskutera vad nya sociala affärsidéer skulle kunna innebära för din region.

Samtliga kvällar startar 18.00 och avslutas 20.30. Mer information och länk till anmälan finns nedan.

Turnéplan
Göteborg 5/3
Karlskrona 6/3
Malmö 14/3
Uppsala 20/3
Umeå 10/4
Växjö 18/4
Borlänge 24/4

 

Turnén arrangeras i samarbete med Blekinge Tekniska HögskolaCEMUS, CSR Västsverige, Drivhuset, Mötesplats Social Innovation och UBS.

Kommentarer

Hej. Jag kanske har en liten idé som har potential att slå igenom stort på internet om det marknadsförs rätt, för idén skulle vara till liten knuff i rätt riktning för mänskligeten. I slutändan går idén ut på att likasinnade enkelt ska kunna få träffa varandra genom internet med några tangenttryck. Främst ska det vara riktat för personer som inte är så tekniska av sig klarar minst av att navigera på Facebook.

Hittade denna sida nu efter en googling på social innovation som är då relaterad till min idé, så jag tänkte att jag lika gärna kunde slänga iväg ett mejl om det kanske låter lite intressant och markerar bara att jag finns här.

Jag önskar jag kunde lufta min idé med någon som jag kan lita på, och undrar om ni har tips?

Mvh Kasper Rudstedt

Hejsan Kasper,

Kul att du hittade till vår site, det finns en hel del tips här bland nyheter om du surfar runt. Reach for Change kan du söka om din målgrupp är barn och unga, Center för Socialt Entreprenörskap Stockholm (www.CSES.se) kan du besöka och få rådgivning om du bokar tid i förväg, Tillväxt Malmö (http://tillvaxtmalmo.se) kan ge råd och tips om du är söderut.

Mvh, Rebecca

Din kommentar har mottagits och kommer hanteras inom kort av vår moderator.
Kommentera