Event

Social Hack Weekend löser samhällsutmaningar

Social Hack Weekend är ett event som genomförs fredag den 28:e juni 2013 till lördag den 29:e med mål att skapa idéer och formulera koncept som kan lösa miljö- och sociala problem genom smarta IT-lösningar. Intresserade kan anmäla sig via Social Hack Weekends hemsida. Förhoppningen är att helgen resulterar i nya sociala innovationer som har potential att både vara lönsamma och samtidigt ge ett socialt värde.

Inspirationstalare är inbjudna med kompetens inom olika områden med stora utmaningar:

Stockholm Resilience Center – Miljöutmaningar på grund av människans inverkan på jorden

Crossing Boarders – Brist på jämställdhet i samband med fritidsaktiviteter

Betahaus – Hur kan skolan fungera mer demokratiskt?

Upplands Väsby Kommun – Unga människor hittar inte hjälp för sina psykologiska problem

Kompisprojektet – Integreringsutmaningar för migranter som anländer till Sverige

Deltagarna får sedan anta dessa utmaningar. Man ska alltså inte ha med sig en färdig idé till helgen. Eventet handlar inte om att stresskoda nätterna igenom, utan istället om att forma ett team kring en idé som kan lösa ett socialt problem och utveckla idén till ett säljbart koncept genom att på bästa sätt utnyttja alla kompetenser inom teamet. Ett team kan bestå av interaktionsdesigners, grafiska designers, utvecklare, affärsutvecklare, marknadsförare och entreprenörer. Professionell hjälp inom olika områden kommer finnas på plats för att bistå deltagarna genom coachning.

Arbetsmålet med helgen är att skapa ett projekt på en crowdfunding-sida för att försöka få in så mycket pengar och stöd till idén som möjligt. Dessutom kommer vi bjuda in potentiella investerare under avslutningskvällen. Efter sommaren samlas teamen igen för att se vem som har lyckats bäst och för att presentera vad som har skett sen sist.

Social Hack Weekend är ett bra sätt att knyta nya kontakter och lära sig om andra kompetensområden än sitt eget. Förhoppningsvis kommer teamen som bildas under helgen fortsätta att ta idén vidare även efter eventet.

Läs mer och anmäl ditt intresse här

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *