100 sociala innovationer

Rude Food

Rude Food tar tillvara lokalt matsvinn genom olika samarbetspartners och erbjuder catering och andra pop-up events. Rude Food startades av designforskaren Zeenath Hasan, som ett ideellt projekt i oktober 2014. Sedan dess har de blivit ett av Skånes större kök som tar till vara på överblivna produkter, som tillagas och säljs på nytt.

Rude Food vann Skånska Gastronomisällskapets mångfaldspris 2017 med motiveringen ”Med ett stort socialt engagemang och en rejäl dos entreprenörskap har Zeenath Hasans nytänkande fått Mat-Sverige att tänka om. Att återanvända kasserad mat, locka till sig volontärer och skapa jobbtillfällen, samtidigt som hon mättar kräsna gäster, är inte bara optimering av resurser utan också ett steg mot ett mer hållbart samhälle.”

Ett liknande initiativ i Stockholm är Sopköket som grundades 2015.

Läs mer om Rude Food.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *