Nyheter

Innovationspriset Student till Pamoja Cleantech

Innovationspriset Student delas ut för tredje året och ska gå till en person eller grupp, på ett universitet eller högskola, som skapat en innovativ produkt eller verksamhet. Innovationspriset Student 2011 delades igår ut till Pamoja Cleantech med en av grundarna – Peik Stenlund – i spetsen. Pamoja Cleantech är ett socialt företag som går ut på att möjliggöra tekniköverföring för miljövänlig energiframställning till Östra Afrika för att attrahera uthålligt entreprenörskap.

– Idag drivs företaget som ett aktiebolag, men efter att ha inspirerats av Plantagons hybrida företagsform kommer vi under närmaste framtiden se över vår företagsform tillsammans med CSES, berättar Peik Stenlund.

model_lowres.jpg

Motiveringen till Innovationspriset Student lyder: ”Vad som startade som ett innovationsprojekt i den svenska högskolemiljön är idag ett vinstdrivande socialt företag med nätverk i Afrika och Asien. Vi imponeras över innovationshöjd, engagemang och nytänkande i spridandet av en idé som drar sitt strå till stacken för att skapa en hållbar tillväxt i utvecklingsländer.”

Övriga nominerade i Innovationspriset Student var Skovik och Acabo Games. Juryn har bestått av Lena Torell-Treschow, IVA, ordförande, Anders Snell, Billerud, Charlotte Brogren, VINNOVA, Jonas Wiström, ÅF, Ulf Lindberg Almega, Pontus Schultz, Veckans Affärer och Jill Bederoff, Veckans Affärer.

Läs gärna mer om Pamoja Cleantech från våra tidigare artiklar om dem från SE Bar och från invigningen av CSES. Veckans Affärer har också skrivit en artikel i samband med prisutdelningen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *