Nyheter

inBelly vann Idéjakten 2012

inBelly vill stärka konsumentens röst och rätt till mat fri från skadliga tillsatser. Genom ett webbaserat och mobilt verktyg kan konsumenterna få hjälp att ta reda på vilka tillsatser, i de långa innehållsförteckningarna på matvaror, som är skadliga. Det enda man behöver göra är att ta ett foto med sin mobiltelefon så får man strax tillbaka ett svar på vad produkten innehåller för eventuella skadliga tillsatser.

– Det känns jätteroligt att få bekräftelse för det arbete vi har lagt ner under de senaste åren. Med detta pris i ryggen kommer vi kunna åstadkomma så mycket mer i framtiden, säger inBellys VD Kristina Saudargaitė.

I torsdags avgjordes finalen av Idéjakten. Tävlingen har pågått sedan våren 2012 med idéinlämning, omröstning på webben och sedan final med presentationer och jurybedömning. Totalt kom det in 103 affärsidéer varav 60 gick vidare till omröstning på webben. 14 idéer röstades fram av drygt 15 000 personer. Finalisterna fick under en intensiv tre veckorsperiod coachning av CSES för att utveckla sin affärsplan och pitch. De presenterade sig under finalkvällen för en panel bestående av experter från olika affärsområden som genom omröstning utsåg inBelly till vinnare.

– Årets deltagande och engagemang runt Idéjakten har överraskat mig positivt och visat på att Sverige verkligen behövt en tävling som inspirerar människor till att tänka affärsmässigt och innovativt runt samhällsutmaningar, säger Amir Sajadi VD på Hjärna.Hjärta.Cash och initiativtagare av tävlingen.

Idéjakten 2012 arrangerades av Hjärna.Hjärta.Cash, ett företag som investerar kapital och kompetens i människor och företag som driver samhällsförändring och vars verksamhet består av direkta investeringar i företag med tydlig samhällsnytta, stöd och inspiration till samhällsentreprenörer samt innovationsverkstad för offentlig sektor, näringsliv och akademi.. Tävlingen finansierades av Ungas Innovationskraft samt sponsrade av CSES – Center för Socialt Entreprenörskap.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *