Nyheter

Fyra nya sociala entreprenörer belönas av Playing for Change

– Det har varit väldigt inspirerande att ta del av alla inskickade idéer från engagerade personer runt om i Sverige. Att hitta fyra stycken var verkligen inte lätt men de sociala entreprenörerna vi valt ut har alla idéer och en drivkraft som vi tror starkt på och det ska spännande att följa dem i framtiden, säger Sara Damber, VD för Playing for Change.

Playing for Change har de senaste åren gett stöd till sjutton sociala entreprenörer som tillsammans bidragit till att göra livet bättre för hundratusentals barn och unga. Med begreppet social entreprenör menas en person som har en affärsidé eller kärnverksamhet som syftar till att lösa ett socialt problem. De social entreprenörer som Playing for Change stöttar kallas för Playmakers.

En av de nya sociala entreprenörerna är Dennis Lennartsson som vill göra teckenspråk mer lättillgängligt genom att erbjuda ett teckenspråkswikipedia på nätet.

– Att jag utsetts till Playmaker av Playing for Change är helt fantastiskt. Nu kan jag koncentrera mig till 100 procent på det jag brinner för, att förbättra läs- och skrivkunnigheten bland döva barn och ungdomar, säger Dennis Lennartsson, ny social entreprenör hos Playing for Change.

De övriga tre som utsetts till nya Playmakers är:

John Laselle, Stockholm, vill genom Löparakademin hjälpa unga att sätta upp personliga mål genom att använda träning/långdistanslöpning som redskap. På detta sätt vill man ge barn och unga i miljonprogramsområden inspiration och en ökad tilltro till sin egen förmåga och möjligheten att utbilda sig.

Naim Zeneli, Malmö, vill utbilda ungdomscoacher som ska stötta ensamkommande flyktingbarn- och ungdomar.  Därigenom ge ungdomarna en förståelse för livet i Sverige och erbjuda dem sociala nätverk som förhoppningsvis också motverkar riskerna för att de hamnar i någon form av utanförskap. Här finns lite mer om Naim och hans arbete med unga.

Jonas Bygdeson, Stockholm, vill genom My Dream Now utbilda klasscoacher ifrån näringslivet som ska stötta och inspirera barn och unga inför deras egna yrkesval. Detta ska ge eleverna inspiration och vägledning i hur de själva kan nå sina drömmar och på så sätt ge dem större motivation till att plugga.
 

Playing for Change är en ideell stiftelse, grundad av Kinnevik, som stödjer sociala entreprenörer som gör livet bättre för barn och unga. Genom lönefinansiering och rådgivning från näringslivet bygger vi hållbara verksamheter som leder till social förändring.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *