Nyheter

Få sociala entreprenörer i välfärden – systemfel eller otur?

Sedan 2006 har Sverige haft en särskild bolagsform för begränsad vinstutdelning, SVB, men enligt Sektor3 är bolagsformen en flopp med endast 40 registrerade SVB. Enligt Sektor3 ökar heller inte andelen ideella organisationer i vård, skola eller omsorg trots att en opinionsundersökning visar att efterfrågan på att köpa tjänster från privata icke-vinstutdelande eller begränsat vinstutdelande aktörer är större än utbudet.

Sektor3 bjöd in Jonas Vlachos (docent i nationalekonomi vid Stockholms Universitet), Karl Palmås (docent i entreprenörskap & samhällsförändring vid Chalmers tekniska högskola) och Mattias Lundbäck (ekonomie doktor, forskar vid Ratio) för att diskutera marknadsreformernas utfall och förutsättningar för entreprenörer med begränsad vinstutdelning att etablera sig och utveckla vård, skola, omsorg i Sverige.

Just Karl Palmås har skrivit en rapport ”Den misslyckade välfärdsreformen” som ges ut tillsammans med Sektor3. Den finns att köpa den i tryckt format här.

Sektor3 livesände seminariet och för den som inte kunde närvara går det att se det i efterhand via deras bambuser kanal.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *