Almedalen, Nyheter

Almedalsveckan – House of SE

Under Almedalsveckan 2012 arrangerar Mötesplatsen åter igen ”House of Social Entrepreneurship” tillsammans med Ashoka Skandinavien, CSES, Hjärna.Hjärta.Cash, Playing for Change och SE Forum. Ni hittar oss hela fredagen i Ullman PR:s tält vid Hamnplan.

Med en gemensam önskan om att sprida kunskap om samhällsentreprenörskap samarbetar dessa organisationer under Almedalen och packar ett helt tält fullt av seminarier, lanseringar, speed-dating och mingel för intresserade.

Är du särskilt intresserad av samhällsentreprenörskap och social innovation så har vi samlat ihop vad som händer inom detta område här nedan.

Tisdag 3 juli, 2012 
Vi konkurrerar med hjärna och hjärta. Sociala företag växer

12.00 – 14.30 Coompanion

Sociala företag är på frammarsch! Med utblickar mot Europa, finansiering och hur den enskilde kan bidra med 100% av vad den kan, får vi höra om och diskutera socialt företagande i ett samhälle i förändring.
Mer info

Onsdag 4 juli, 2012 
Kan entreprenörer och innovationer lösa våra samhällsproblem?

17.30 – 19.00 Hjärna.Hjärta.Cash

Tre representanter från näringsliv, ideell sektor och media reflekterar kring hur entreprenörskap och innovation kan lösa samhällets stora utmaningar – en reflektion kring temat samhällsentreprenörskap och social innovation.
Mer info  I  Hitta hit

 

Torsdag 5 juli, 2012 
Socialt entreprenörskap – Vad vet vi och hur utöver man det?

12.30 – 14.00 Mittuniversitet

Med bl.a professor Anders Lundström & docent Yvonne von Friedrichs från Mittuniversitetet.
Mer info

 

Fredag 6 juli, 2012
Socialt entreprenörskap – konkurrent eller komplement till biståndet?

09.00 – 10.00 SE Forum

Välkommen till ett visionärt samtal om hur innovationer kan bidra till global utveckling.
Mer info  I  Hitta hit

  

Kan social innovation och nya former för finansiering rädda världen?

10.00 – 11.00 Mötesplats Social Innovation

Globala samhällsutmaningar kräver idag nya typer av lösningar. Kan social innovation och nya former för finansiering såsom Impact Investment och Social Impact Bonds vara lösningen?

Mötesplats Social Innovation lanserar en ny fickhandbok! ABC i social innovation och finansiering. Delta vid seminariet och få ditt exemplar i handen, vi lanserar den även digitalt online!
Mer info  I  Hitta hit

 

Socialt entreprenörskap – nya lösningar på gamla problem

11.30 – 12.30 Ashoka Skandinavien, CSES, Hjärna.Hjärta.Cash, Mötesplats Social Innovation, Playing for Change och SE Forum.

Behövs socialt entreprenörskap och ett gränsöverskridande samarbete för att främja en positiv samhällsförändring? Gör samhällsentreprenörerna någon nytta eller är de bara sociala? En debatt om behovet av entreprenörer som driver samhälls-förändring och om utmaningen i att tjäna pengar och göra gott.
Mer info  I  Hitta hit

 

Speed-dating – luncha med en samhällsentreprenör

12.30 – 13.30 Ashoka Skandinavien, CSES, Hjärna.Hjärta.Cash, Mötesplats Social Innovation, Playing for Change och SE Forum.

Vi bjuder på lunch och du får möjlighet att träffa ett antal samhällsentreprenörer några minuter vardera. Låt dig inspireras av konkreta exempel på vem gör vad och hur?
Mer info  I  Hitta hit

 

Vad kan socialt entreprenörskap göra för barn och unga?

14.00 – 15.00 Playing for Change

Har du en smart lösning på ett samhällsproblem för barn och unga? Ett inspirerande och interaktivt samtal med de framgångsrika sociala entreprenörerna Jonas Bygdeson från MyDreamNow och Ida Östensson från Crossing Boarders.
Mer info  I  Hitta hit

 

Magisk formel för socialt entreprenörskap? Så lyckas sociala entreprenörer bygga vinnande företag.

15.00 – 16.00 CSES (Center för Socialt Entreprenörskap Stockholm)

Finns det en magisk formel för att lyckas som social entreprenör? CSES möter och stödjer dagligen personer som genom sitt företagande vill bidra till att skapa ett bättre samhälle. Hur ser då det vinnande framgångsreceptet ut?
Mer info  I  Hitta hit

 

Social innovation och samhällsentreprenörskap

15.30 – 17.00 Mötesplats Social Innovation/Malmö högskola/Öresundshuset

Varför behöver vi en nationell innovationsstrategi? Varför engagerar sig stora privata företag i sociala innovationer? Hur bygger vi en mötesplats för social innovation? Vilka internationella trender inom området social innovation finns? Välkommen till ett visionärt samtal om hur innovationer kan bidra till global utveckling.
Mer info  I  Hitta hit

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *